Transfernieuws

Update: 'Max keert niet meer terug bij PSV: uitgestelde koop door Frankfurt'

Update: 'Max keert niet meer terug bij PSV: uitgestelde koop door Frankfurt'

31 januari - 11:18 Laatste update: 11:16

Philipp Max speelt tot het eind van het seizoen op huurbasis voor Eintracht Frankfurt, meldt PSV via zijn officiële clubkanalen. De Bundesliga-club heeft een 'optie tot koop' bedongen.

Max keert dus terug naar zijn vaderland, waar hij al bijna 150 wedstrijden op het hoogste niveau speelde. PSV nam Philipp Max in 2020 over van FC Augsburg. Sindsdien kwam hij 117 officiële duels in actie voor PSV. De verdediger was in deze wedstrijden goed voor acht treffers en twintig assists. Met PSV won hij tot dusver twee keer de Johan Cruijff Schaal en één keer de TOTO KNVB beker.

PSV lijkt de opvolger van Max al gevonden te hebben. Voetbal International meldde dinsdagochtend dat Patrick van Aanholt op weg is naar Eindhoven. PSV zou al in een ver stadium zitten wat betreft de huurtransfer van de negentienvoudig Oranje-international. Zijn contract bij de Turkse topclub loopt nog tot medio 2024 door. Hij speelde twee jaar in de jeugd van PSV, maar beleefde zijn grote doorbraak in Nederland bij Vitesse.

Update: Het Eindhovens Dagblad meldt dat Philipp Max niet meer terug zal keren naar PSV. Volgens het medium komt de koopoptie neer op een uitgestelde koop door Eintracht Frankfurt. Naar verluidt gaat Max PSV deze zomer een bedrag van zo'n twee miljoen eur opleveren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!