Volendam wint in eigen huis van Groningen en klimt uit de degradatiezone

29-01-2023 16:15 Laatste update: 16:31

FC Volendam heeft in eigen huis zeer goede zaken gedaan in het duel met FC Groningen. De ploeg van Wim Jonk sloot de doelpuntrijke wedstrijd met 3-2 af en is daarmee voorlopig uit de degradatiezone.

Bij Volendam begon Robert Mühren in de spits, waardoor John Murkin terugzakte en Dean James op de bank belandde. Groningen begon met meer vastberadenheid aan het duel en meldde zelf voor het doel van de Volendammers. Na ruim twintig minuten spelen was het echter de thuisploeg die op voorsprong kwam. Debutant Matej Chalus, de nieuwe aankoop van Groningen, was de schlemiel met een te korte terugspeelbal op de doelman.

Enkele minuten later maakte Mühren bijna de 2-0, maar zijn schot werd nog aangeraakt. Groningen herstelde zich naarmate de eerste helft eindigde, maar wist voor het rustsignaal niet te scoren. Het was in de tweede helft echter wel direct raak: Johan Hove schoot van dichtbij binnen na een hoekschop van de Groningers. Enkele minuten later kopte Calvin Twigt echter de Volendammers weer op voorsprong. Ricardo Pepi schoot Groningen twintig minuten voor tijd langszij. Volendam kwam tien minuten voor tijd weer op voorsprong: Mühren tikte van dichtbij binnen bij de tweede paal.

Groningen kwam die klap niet meer te boven en vertrekt met lege handen uit Volendam. Volendam staat na de overwinning vijftiende en is tijdelijk uit de gevarenzone. Groningen blijft laatste staan in de Eredivisie