Nieuws

PSV wint in eigen huis zakelijk, maar zeker niet makkelijk, van Go Ahead Eagles

PSV wint in eigen huis zakelijk, maar zeker niet makkelijk, van Go Ahead Eagles

28 januari - 18:22

PSV heeft enigszins herstel getoond ten opzichte van de afgelopen weken. In eigen huis werd Go Ahead Eagles zakelijk, maar zeker niet makkelijk, met 2-0 verslagen. De Eindhovenaren staan daarom in ieder geval weer voor even op de derde plaats in de Eredivisie. Joey Veerman en Anwar El Ghazi waren de doelpuntenmakers.

PSV wist in 2023 nog maar één competitieduel te winnen en ging afgelopen dinsdag met 1-0 onderuit op bezoek bij FC Emmen. Het begon met volle druk tegen Go Ahead Eagles, dat ook niet schuwde om af en toe het offensief te zoeken. Het eerste echte wapenfeit was een prachtige knal van Xavi Simons op de lat uit een volley vanaf randje zestien. Na een klein kwartier kwamen de Eindhovenaren op voorsprong dankzij de veelbesproken Joey Veerman. Een terugtrekbal vanaf rechts werd uitstekend door de middenvelder in de linkerhoek geplaatst. Hij bekroonde daarmee zijn terugkeer in de basis. PSV drukte daarna door, maar beloonde zich vlak voor rust niet.

De grip die Go Ahead langzaam maar zeker kreeg, werd in de tweede helft uitgebouwd. De eerste grote kansen waren dan ook voor de Deventenaren. Finn Stokkers was het dichtste bij met een krul langs de paal. PSV leek weer verschijnselen te vertonen van het zwakke spel van de voorgaande weken, waar het niet dat Anwar El Ghazi uit het niets de 2-0 binnen werkte na een schot op de paal van Phillipp Mwene. Even later schoot El Ghazi ook zijn tweede tegen de touwen, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase mocht kersverse aanwinst Fábio Silva nog een paar minuten maken.

PSV verkleinde het gat met koploper Feyenoord zodoende tot drie punten. Volgende week zondag staan beide ploegen tegenover elkaar in De Kuip. Go Ahead Eagles vinden we terug op plek elf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!