Nieuws

Slot neemt het op voor Feyenoorder: 'Ik vind het een heel sociale jongen'

Slot neemt het op voor Feyenoorder: 'Ik vind het een heel sociale jongen'

27-01-2023 15:42 Laatste update: 15:43

Arne Slot is te spreken over de ontwikkeling die Orkun Kökcü doormaakt bij Feyenoord. Tegelijkertijd neemt de trainer het op voor zijn aanvoerder, die wat hem betreft op meer krediet mag rekenen van de buitenwacht.

Als onbetwiste basisspeler laat Kökcü zich dit seizoen nadrukkelijk gelden bij de Rotterdamse koploper van de Eredvisie. "Orkun heeft zich op heel veel punten ontwikkeld, eigenlijk op alle punten van het voetbal", zegt Slot op het persmoment voorafgaand aan het duel met FC Twente.

"Ik vond Orkun al een zeer sociale jongen in de groep, dus dat is wel het laatste waarin hij zich ontwikkeld heeft", vervolgt de Bergentheimer. "Dat jullie als buitenwereld daar misschien een ander gevoel bij hebben gekregen, is wat anders. Orkun was en is een zeer sociale jongen."

Op mentaal vlak kan de Feyenoord-captain volgens Slot nog 'een klein stapje' maken. "Het gaat om heel kleine dingetjes. Een speler als Orkun heeft binnen Feyenoord niet heel veel ruimte om zich nog veel te ontwikkelen, want hij zit al aardig aan zijn plafond bij deze club, maar waar mogelijk probeer ik toch mogelijkheden voor verbetering te zien."