Nieuws

Isimat-Mirin koos door oude bekende voor Vitesse: 'Elkaar altijd blijven volgen'

Isimat-Mirin koos door oude bekende voor Vitesse: 'Elkaar altijd blijven volgen'

21-01-2023 08:54

Nicolas Isimat-Mirin keerde na een periode bij PSV terug in de Eredivisie bij Vitesse. Trainer Phillip Cocu speelde een belangrijke rol in de keuze van de Fransman.

Isimat-Mirin speelde vier jaar in Eindhoven en boekte daar meerdere successen. Onder Cocu werd de verdediger meermaals kampioen van Nederland en speelde de Eindhovenaren Champions League. De band met Cocu is zo sterk dat Isimat-Mirin er voor koos om na avonturen bij Besiktas, Toulouse en Sporting Kansas City te kiezen voor Vitesse. "We zijn elkaar altijd blijven volgen. Ik vind zijn trainingen fijn, het is heel duidelijk wat hij van jou en de groep vraagt. Bij zijn voetbal gaat het veel om beweging en anticiperen, daar voel ik me prettig bij", vertelt de Fransman tegenover de NOS.

Zijn keus om terug te keren naar Nederland komt volgens Isimat-Mirin ook door de Nederlandse cultuur. "De hele mix van Surinamers, Indonesiërs, Curaçaoënaars en Marokkanen. Dat vind ik cool." Toch beleefde de verdediger zijn mooiste momenten in Eindhoven. "Ik was wel gefocust, maar ik zat echt overal met mijn hoofd. Met die groep ging er geen dag voorbij zonder dat er gelachen en gegrapt werd. Die tijd voelt heel nostalgisch, omdat ik veel blijdschap haal uit die periode."