Nieuws

'Haller hoog op het lijstje van Dortmund, Ajax bepaalt torenhoge vraagprijs'

'Haller hoog op het lijstje van Dortmund, Ajax bepaalt torenhoge vraagprijs'

22-12-2021 10:57 Laatste update: 14:20

Sébastien Haller staat samen met Patrik Schick bovenaan het lijstje van Borussia Dortmund om Erling Haaland op te volgen. De vraagprijs van Ajax voor de succesvolle spits zou maar liefst veertig miljoen euro zijn. Dat meldt het Duitse BILD. 

Alles lijkt er op te wijzen dat Haaland na dit seizoen vertrekt bij Dortmund, al ziet de Duitse club het behouden van Haaland nog altijd als 'Plan A'. Door een afkoopclausule in zijn contract kunnen clubs hem voor 75 miljoen euro oppikken, wat in de huidige transfermarkt een koopje lijkt te zijn voor de topspits.

Haller heeft al bewezen dat hij kan schitteren in de Bundesliga, tijdens de periode dat hij voor Eintracht Frankfurt speelde. In zestig wedstrijden voor de club wist hij 24 keer het net te vinden en veel indruk te maken. Na een moeizame periode bij West Ham United heeft hij zijn draai weer kunnen vinden in Amsterdam. Ajax betaalde een jaar geleden ruim 22,5 miljoen euro voor de spits.

Schick zou de tweede speler zijn die hoog op het lijstje van trainer Marco Rose staat. De waarde van de Tsjechische spits wordt nog hoger geschat dan de veertig miljoen euro die Haller zou moeten kosten. Schick heeft er dit seizoen al zestien goals in liggen en heeft nog een driejarig contract bij Bayer Leverkusen.