Reactie

Van Halst prijst spelopvatting Feyenoord: 'Is gewoon een wet, het zijn afspraken'

Van Halst prijst spelopvatting Feyenoord: 'Is gewoon een wet, het zijn afspraken'

16-01-2023 23:48

Jan van Halst is onder de indruk van de 'voetbalwetten' die gelden bij Feyenoord. De analist stelt dat de Rotterdammers op individueel gebied niet de beste spelers hebben, maar als team momenteel wel de beste van de Eredivisie zijn.

Na zestien speelronden staat Feyenoord bovenaan in de Eredivisie, iets wat Van Halst ook niet is ontgaan. "Als je alleen al naar de voorhoede kijkt, daar is Slot nog aan het zoeken. Als Jahanbakhsh en Idrissi het niveau halen waar we ze normaal van kennen, nou dan ben je spekkoper", begint de analist in de studio bij Rondo van Ziggo Sport.

"Als je dat vergelijkt met de voorhoeden van andere clubs. Normaal gesproken heeft Ajax met Bergwijn, Tadic en Brobbey in de spits betere individuele spelers, maar als zij (Feyenoord, red.) als team gaan afjagen met elkaar...", vervolgt de voormalig profvoetballer, die bepaalde automatismen herkent. "Het maakt niet uit wie er bij Feyenoord links- of rechtsbuiten staat, ze jagen af en sluiten allemaal aan."

"Ik wil wel eens een training zien. Het is gewoon een wet, het zijn afspraken. Kom je die niet na, nou dan wordt je denk ik neergeknald", besluit Van Halst, die wordt aangevuld door Ruud Gullit. "Ondanks alle tactische dingen die ze moeten navolgen zie ik ook spelvreugde."