Nieuws

'Haaland dicht bij overstap: Golden Boy kan grootverdiener bij Puma worden'

'Haaland dicht bij overstap: Golden Boy kan grootverdiener bij Puma worden'

07-10-2021 12:20

Erling Braut Haaland kan aan het begin van 2022 een commerciële switch maken in zijn nog prille loopbaan. De 21-jarige spits van Borussia Dortmund heeft tot de jaarwisseling een contract met Nike. Puma ligt op de loer om hem over te nemen. 

Bild spreekt van een 'Sponsoren-Schlacht', dat in de maak is tussen Haaland en Puma. De Golden Boy kan bij Puma een aardig bedrag opstrijken. Als de Noor voor vijf jaar tekent bij zijn nieuw sponsor, mag hij vijf miljoen euro per jaar bijschrijven. De interesse van Puma komt niet uit onverwachte hoek. Borussia Dortmund is ook aangesloten bij het bedrijf. Via deze weg willen Die Borussen een manier vinden om Haaland te behouden met een nieuw contract, weet het Duitse medium.

De Noor zal bij een overstap een van de boegbeelden van Puma worden, al zijn er meer grote namen aangesloten bij de Duitse onderneming. Zo is ploeggenoot Marco Reus al jarenlang een uithangbord, terwijl meer recent Neymar, Luis Suárez en Antoine Griezmann kozen voor een stap naar Puma.