Transfernieuws

Vanaken was dicht bij overstap naar Engeland: 'Ze wilden niet genoeg betalen'

Vanaken was dicht bij overstap naar Engeland: 'Ze wilden niet genoeg betalen'

14-01-2023 13:26 Laatste update: 13:42

Het had weinig gescheeld of Hans Vanaken was speler van West Ham United geweest. Een transfer naar The Hammers ketste echter op het laatste moment af.

In gesprek met Het Laatste Nieuws vertelt Vanaken over een roerige transferzomer. "Ik vond dat het mijn laatste kans was", aldus de dertigjarige Vanaken over een mogelijk vertrek. "Kijk: uiteindelijk moeten de drie partijen er beter van worden en dat was niet het geval. Ze wilden niet genoeg betalen. Tja, ik kan moeilijk mijn eigen prijs bepalen, hé." Dat West Ham wél zestig miljoen euro op tafel legde voor Lucas Paquetá vond de Belg lastig aangezien hij meermaals contact had met trainer David Moyes. "Hij belde wel eens. Maar ja, wat zegt zo iemand dan. 'We willen u, je kunt dit en dat goed'. Ik twijfelde omdat het voor het derde jaar op rij was dat ze belden. Daar sprak vertrouwen uit."

Hoewel Vanaken gemengde gevoelens heeft over de transferzomer, koestert hij geen wrok tegen de betrokken partijen. "Wij hebben aangegeven wat we wilden. Club heeft het recht om te zeggen wat zij een correcte prijs vinden. Gelukkig kan ik zoiets snel afsluiten", besloot de Belg.