Nieuws

Messi met applaus ontvangen bij PSG, Argentijn bezegelt terugkeer met doelpunt

Messi met applaus ontvangen bij PSG, Argentijn bezegelt terugkeer met doelpunt

11-01-2023 22:35

Lionel Messi is woensdagavond met een groot applaus ontvangen bij Paris Saint-Germain. De Argentijn keerde weer voor het eerst terug op het veld sinds het veroveren van de wereldtitel tegen SCO Angers.

Of Messi wel met veel gejuich zou worden ontvangen was ergens toch wel de vraag. De Argentijn won het WK ten koste van Kylian Mbappé, die duidelijk tot de publiekslievelingen hoort in Parijs. De fanatieke fans van PSG lieten dat ook merken in de wedstrijd tegen RC Strasbourg, waar een groot spandoek hing waarop werd duidelijk gemaakt dat de Fransman de beste was.

Van liefde voor Mbappé is dus duidelijk sprake, maar dat geldt ook voor Messi. De supporters drukten de handen luid tegen elkaar aan toen zijn naam door de speakers van het Parc des Princes galmde. Dat zal ook ongetwijfeld te maken hebben met de contractverlenging die werd aangekondigd. De nummer dertig van de Fransen gaat zich naar alle waarschijnlijkheid met één jaar extra aan de club verbinden.

Om het publiek nog wat extra op te laten veren had Messi nog een extra verrassing in petto. De Argentijn maakte de 2-0 tegen de Franse laagvlieger en bezegelde zijn terugkeer daarmee met een persoonlijk succes.