Breaking news

Winterversterking nummer vier is daar: Chelsea huurt Félix van Atlético Madrid

Winterversterking nummer vier is daar: Chelsea huurt Félix van Atlético Madrid

11-01-2023 13:04 Laatste update: 13:08

De langverwachte aankondiging is daar: João Félix mag zich speler van Chelsea noemen. De 23-jarige Portugees wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Atlético Madrid, zonder optie tot koop.

Chelsea en Atlético melden geen inhoudelijke details over de deal, maar volgens transfergoeroe Fabrizio Romano maken de Londenaren elf miljoen euro over en wordt het volledige salaris van Félix overgenomen.

Dat Félix zou vertrekken uit Madrid lag al lange tijd voor de hand. Het botert niet tussen Atlético-trainer Diego Simeone en de nog altijd talentvolle aanvaller, die aan meerdere Premier League-clubs werd gelinkt: ook Arsenal en Manchester United golden als zijn mogelijke nieuwe bestemming. Aan de andere kant wordt Memphis Depay mogelijk de opvolger van Félix in Madrid.

De Portugees kijkt ernaar uit om in Londen te gaan voetballen. "Chelsea is een van de beste teams ter wereld en ik hoop het team te helpen hun doelen te bereiken, dus ik ben heel erg blij om hier te zijn en erg opgewonden om op Stamford te spelen", zegt hij op de clubsite.

Met Félix tast Chelsea voor de vierde keer in de buidel deze winterse transferwindow. Eerder werden David Datro Fofana, Andrey Santos en Benoît Badiashile al naar Stamford Bridge gehaald.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!