Transfernieuws

Naam Pirlo valt bij Belgische bond: 'Groot contrast met zijn palmares als speler'

Naam Pirlo valt bij Belgische bond: 'Groot contrast met zijn palmares als speler'

10-01-2023 07:13

Andrea Pirlo zou geïnteresseerd zijn in de functie van bondscoach van België en heeft gesolliciteerd bij De Rode Duivels. Het is echter de vraag of de Italiaanse voetballegende in het profiel past dat in België wordt verlangd. 

Volgens Het Laatste Nieuws is de naam van Pirlo op de valreep binnengekomen bij de Belgische voetbalbond. Kandidaten voor het bondscoachschap hadden tot 10 januari om zich aan te melden en daar schaart de Italiaan zich bij. 'De gewezen wereldvoetballer zou het wel zien zitten om de Belgische nationale ploeg onder z'n hoede te nemen. Alleen: voldoet hij aan de vereisten van de task force? 'Serial winner' is niet de beste term om zijn trainerscarrière te bestempelen, na een mislukte passage bij Juventus en een grijs seizoen in Turkije. Een groot contrast met zijn palmares als speler, dat wel', wordt geschreven. 

Pirlo boekte als speler grote succes met AC Milan en Juventus. In 2006 werd het WK gewonnen. Als trainer is het echter nog niet even succesvol gebleken. De bond wil de opvolging van Roberto Martínez liefst nog in januari afronden, al is het de vraag of dat lukt. Martínez is al elders aan de slag en begon deze week als bondscoach van Portugal.