Nieuws

Jongste Spanje-debutant ooit geroemd: 'Het was als een bioscoopfilm'

Jongste Spanje-debutant ooit geroemd: 'Het was als een bioscoopfilm'

07-10-2021 11:22

Bondscoach Luis Enrique kwam samen met de Spaanse media superlatieven tekort om het optreden van Gavi te omschrijven. Het talent van FC Barcelona speelde Marco Verratti tijdens de halve finale van de Nations league zoek en werd met 17 jaar en 62 dagen de jongste speler ooit in de nationale ploeg van La Roja.

"Hij speelde alsof hij op het schoolplein stond, of in de achtertuin van zijn huis", sprak Enrique na afloop van de wedstrijd trots tegen de Spaanse pers. "Het is een genoegen om een ​​speler van deze kwaliteit en persoonlijkheid in de ploeg te hebben. Hij is de toekomst en het heden van het Spaanse voetbal", vulde de bondscoach aan. "Bovendien speelde hij tegen Marco Verratti, zijn idool! Hij kreeg van mij te horen dat hij van begin tot eind Verratti in toom moest houden en hij vond het fantastisch."

De Spaanse media zijn ook lyrisch over het uitblinkende talent. Sport omschrijft het optreden van Gavi als volgt. "Gavi's spel was oogverblindend, zo mooi. Hij is een belangrijk onderdeel van de goed spelende ploeg. Mundo Deportivo beschrijft de wedstrijd van de zeventienjarige middenvelder als een 'bioscoopfilm'. Marca kopte met: 'Gavi, waar kom jij vandaan?' 

Gavi, die onlangs pas zijn debuut maakte onder Ronald Koeman bij FC Barcelona, neemt het 85-jarige record van Ángel Zubetia over. Hij was zeventien jaar en 284 dagen oud toen hij voor het eerst zijn opwachting maakte voor de Spaanse nationale ploeg.