FC Barcelona met pijn en moeite door in beker na geploeter tegen derdeklasser

04-01-2023 23:31

FC Barcelona heeft een verlenging nodig gehad om zich te ontdoen van het nietige CF Intercity uit Sant Joan d'Alacant uit de regio Valencia. Tegen de derdeklasser gaf de Spaanse grootmacht tot driemaal toe een voorsprong weg, maar wist het in de extra speeltijd alsnog te winnen: 3-4.

Met Memphis Depay voor het eerst sinds maanden weer in de basis en Frenkie de Jong op de bank was de start uitstekend. Al na vier minuten kopte centrale verdediger Ronald Araújo spijkerhard raak uit een hoekschop: 0-1. Vervolgens verzuimde FC Barcelona door te drukken, kwam het in de achttiende minuut nog goed weg na een bliksemsnelle uitbraak van CF Intercity.

Uiteindelijk kwam de gelijkmaker er toch: in de 59ste minuut was het weer raak uit een hoekschop, maar dan voor de thuisploeg. Oriol Solde scoorde met een bekeken schot en had toen nog niet durven dromen nog twee doelpunten te zullen gaan maken. Vijf minuten later leek Ousmane Dembélé Barcelona voor een blamage te behoeden, maar het was andermaal Solde die de stand weer gelijktrok.

Raphinha leek Barcelona in de 77ste minuut toch echt in veilige haven te schieten. Vier minuten voor tijd dwong Solde hoogstpersoonlijk een verlenging af door zijn hattrick te voltooien. In de verlenging was het vervolgens invaller Ansu Fati die met een van richting veranderd schot in de 104e minuut op 3-4 bepaalde. Intercity kwam niet verder dan een aantal speldenprikjes in het restant van de extra tijd, waardoor Barcelona zich met hangen en wurgen plaatst voor de volgende ronde in de Copa del Rey.