Nieuws

Gakpo krijgt verlossende woord: benodigde papieren in orde, Anfield-debuut lonkt

Gakpo krijgt verlossende woord: benodigde papieren in orde, Anfield-debuut lonkt

03-01-2023 19:52

Cody Gakpo heeft zijn werkvergunning binnen. Dat betekent dat de Nederlander aankomende zaterdag zijn officiële debuut kan gaan maken voor Liverpool, zo bevestigt de club via de officiële kanalen.

Afgelopen maandag moest Gakpo nog vanaf de tribune toekijken tijdens de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Brentford FC, maar daar komt nu een einde aan. De aanvaller kan aanstaande zaterdag voor het eerste in actie komen voor Liverpool, dat het op het eigen Anfield opneemt tegen Wolverhampton Wanderers in de derde ronde van de FA Cup.

Een aanvallend impuls als dat van Gakpo kan Liverpool wel gebruiken. The Reds oogden vrij inspiratieloos voorin, waar Mohamed Salah en Darwin Nùñez momenteel niet zichzelf zijn. Met name de Uruguayaan krijgt het bij tijd zwaar te verduren met flink wat kritiek. Aan Gakpo de zware taak om de problemen voorin op te gaan lossen, zeker nu Roberto Firminho, Diogo Jota en Luis Diaz nog geblesseerd zijn.

Mocht Manchester United dinsdagavond winnen van Bournemouth AFC, dan staat Liverpool zeven punten verwijderd van een plek in de top vier.