Nieuws

Lovende woorden van oud-trainer voor Gakpo: 'Het was een heel makkelijke jongen'

Lovende woorden van oud-trainer voor Gakpo: 'Het was een heel makkelijke jongen'

31-12-2022 14:19

Joonas Kolkka was in de jeugd bij PSV trainer van Cody Gakpo bij PSV en is lovend over zijn voormalig pupil. Volgens de Fin leerde de kersverse Liverpool-aankoop al op jonge leeftijd op meerdere posities uit de voeten te kunnen.

Gakpo mag zich op 1 januari 2023 officieel speler van The Reds noemen, nadat PSV overeenstemming bereikte over een transfersom van naar verluidt vijftig miljoen euro. Al in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren blonk hij uit. "Ik ken hem vanaf 2012", zegt Kolkka tegen Viaplay. "Het mijn eerste jaar als jeugdtrainer bij PSV. Vanaf dat moment heb ik hem kunnen volgen."

De Finse oud-PSV'er omschrijft Gakpo als 'de ideale speler' voor een trainer. "Heel makkelijk. Hij wilde altijd buiten zijn, extra trainen en minuten maken. Het was een gewoon een heel makkelijke jongen."

Dat Gakpo zich in de afgelopen jaren ontpopte tot sterkhouder bij PSV, is volgens Kolkka niet alleen de verdiensten van de rechtspoot zelf. "Veel trainers hebben hem kleine dingen geleerd: voor de goal zijn en proberen om op meerdere posities te spelen. Links, rechts, achter de spits. Dat doet hij heel goed en dat is heel leuk om te zien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!