Nieuws

Memphis maakt na drie maanden langverwachte rentree in Barcelona-selectie

Memphis maakt na drie maanden langverwachte rentree in Barcelona-selectie

30-12-2022 15:08

Ruim drie maanden na zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona heeft Memphis Depay zijn rentree gemaakt in de wedstrijdselectie. Ook collega-international Frenkie de Jong is opgenomen in de spelersgroep van Xavi Hernández voor de derby met Espanyol.

Voor het WK in Qatar stond Memphis al geruime tijd buitenspel met een slepende beenblessure, maar op het eindtoernooi raakte de Oranje-aanvalsleider eindelijk weer fit. De kwetsuur liep hij in september op bij een Nations League-wedstrijd van het Nederlands elftal.

Doordat FC Barcelona met succes beroep aantekende tegen de straf van Robert Lewandowski, lijkt het onwaarschijnlijk dat Memphis minuten gaat maken. Met de aanwezigheid van de Poolse superster, Ousmane Dembélé, Ferran Torres, Ansu Fati en Raphinha zijn de offensieve posities uitstekend bezet.

Naar verluidt mag de Nederlander dan ook uitkijken naar een andere werkgever in januari. Het contract van Memphis loopt over een half jaar af. De derby tegen Espanyol wordt op Oudejaarsdag afgewerkt: om 14.00 uur wordt er afgetrapt in het Spotify Camp Nou.