Opinie

'Heitinga klaar om trainer Ajax 1 te worden: de ego's managen het belangrijkst'

'Heitinga klaar om trainer Ajax 1 te worden: de ego's managen het belangrijkst'

27-12-2022 12:34
2

John Heitinga is klaar om de nieuwe trainer van Ajax te worden, meent zaakwaarnemer Rob Jansen. Volgens de belangenbehartiger kan de huidige keuzeheer van de beloftenploeg direct instappen bij Ajax 1 als dat nodig blijkt te zijn.

Onlangs verlengde Heitinga zijn contract als trainer van Jong Ajax nog tot medio 2025, maar als het aan Jansen ligt, is de oud-verdediger klaar voor de hoofdmacht. "Ja", luidt het volmondige antwoord van de zaakwaarnemer in de podcast Business Class van 433. "Maar uiteindelijk gaat het erom of je de ego's in de kleedkamer kunt managen. Dat is het belangrijkste, zeker bij een club als Ajax. Je werkt met ego's van 24 entiteiten in een selectie."

In de afgelopen zomer werd Heitinga nog in verband gebracht met een rol in de technische staf van Alfred Schreuder. Tegenover VoetbalPrimeur gaf de voormalig international toen te kennen dat hij het belangrijk vond om 'nog een jaar' Jong Ajax te doen. Sinds mei 2021 staat Heitinga aan het roer als trainer van de hoogste jeugdploeg van de Amsterdammers.