Nieuws

Fransen favoriet volgens NOS-analisten: 'Selectie met zo enorm veel kwaliteit'

Fransen favoriet volgens NOS-analisten: 'Selectie met zo enorm veel kwaliteit'

18-12-2022 15:16

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk denken dat Frankrijk wereldkampioen wordt. Zondagmiddag staan Les Bleus in de WK-finale tegenover het Argentinië van Lionel Messi. Eerstgenoemde kent het klappen van de zweep. In 2010 speelde hij zelf de grootste voetbalwedstrijd ter wereld tegen Spanje.

"Ik denk dat Frankrijk wint. Zij hebben in mijn ogen de beste ploeg", aldus Van der Vaart. Van Hooijdonk is het daarmee eens. "Frankrijk heeft een selectie met zo enorm veel kwaliteit. Ze missen dit toernooi een aantal spelers van hun meest ideale elf, maar daar hebben we helemaal niets van gemerkt."

In 2010 was Van der Vaart zelf finalist, tegen Spanje. Het resultaat daarvan is uiteraard in heel Nederland bekend. Hij vertelt over zijn ervaringen. "Ik wist dat ik niet zou beginnen, dus dan is de spanning anders. Zij spelen om vier uur 's middags, wij destijds om half negen 's avonds. Daar zit verschil tussen. Je leeft de hele dag toe naar die finale. Ik weet nog dat het een lange, vervelende dag was waarop ik nog een beetje probeerde te slapen."

Sommige spelers sliepen helemaal niet, maar bij Van der Vaart was dat dus niet het geval. "Sommigen proberen over te komen op een manier van 'kijk mij eens ontspannen zijn'. Anderen zijn lijkwit. Iedereen heeft spanning, dat is in ieder geval duidelijk."