Nieuws

Bondscoach van Kroatië wijst naar fitheid: 'Ziyech kon Ivan Perisic niet volgen'

Bondscoach van Kroatië wijst naar fitheid: 'Ziyech kon Ivan Perisic niet volgen'

17-12-2022 23:49 Laatste update: 23:57

Zlatko Dalic, de bondscoach van Kroatië, is dolblij met de derde plek op het WK. De Kroaten waren volgens de oefenmeester fitter dan Marokko, waardoor onder meer Hakim Ziyech niet kon excelleren. 

Kroatië was met 2-1 te sterk voor Marokko, dat veel last had van blessures. "We hadden gelukkig de beschikking over fitte spelers", reageert Dalic na afloop. "Zij hadden problemen aan de rechterkant en Ziyech kon Ivan Perisic niet volgen. Daar hebben we dus ook gebruik van gemaakt. Mislav Orsic was ook geweldig. Uiteindelijk hebben we het allemaal fantastisch gedaan op dit WK."

De Kroaten hoopten logischerwijs op een plaats in de finale, maar zijn erg dankbaar met plek drie. "Dit is een bronzen medaille met een gouden glans. Dit is fantastisch. Deze medaille is voor alle Kroaten en iedereen die ons over de hele wereld steunt. Op twee WK's achter elkaar een medaille pakken, ongelooflijk. De spelers hebben dit succes echt verdiend."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!