Nieuws

Kiezelhard commentaar op Lahoz: 'Een zware onvoldoende, had het niet in de hand'

Kiezelhard commentaar op Lahoz: 'Een zware onvoldoende, had het niet in de hand'

14-12-2022 13:58

Mede door een zwak optreden van scheidsrechter Antonio Lahoz liep de kwartfinale tussen Oranje en Argentinië meermaals uit de hand. Oud-scheidsrechter Mario van der Ende is in de podcast JUICHEN! van VoetbalPrimeur kiezelhard voor de Spaanse leidsman.

Van der Ende wordt gevraagd naar een rapportcijfer voor Lahoz na zijn optreden op het WK. "Een drie. Daar kan ik kort en bondig in zijn. Dat was niet wereldkampioenschap-waardig. Een zware onvoldoende. Hij had de zaken niet in de hand zoals het hoort."

"Je weet gewoon dat ploegen fanatieker zijn", vervolgt Van der Ende. "Zeker in deze fase waar het doorgaan of naar huis gaan betekent. Ik denk dat hij het te lichtvaardig en soms ook weer te overtrokken heeft gehandeld. Hij was zo overspannen dat hij hulpcoaches en reservespelers gele kaarten ging geven. Hij wilde even laten zien dat hij de baas is."

Van der Ende trekt een vergelijking naar het WK 2006 toen Oranje werd uitgeschakeld door Portugal, ook wel bekend als de Slag van Neurenberg. "Je had juist iemand nodig die de koe goed bij de horens vat, maar dat gebeurde niet. Dit was een soort Ivanov (Valentin, red.) die we een aantal jaar geleden hadden bij Nederland-Portugal. Je ziet dus dat bij een scheidsrechter de stoppen ook kunnen doorslaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!