Nieuws

Regragui schittert met Marokko: 'Werken hard, wij zijn de Rocky van dit WK'

Regragui schittert met Marokko: 'Werken hard, wij zijn de Rocky van dit WK'

11-12-2022 19:17

Marokko is dit WK de sensatie in Qatar en heeft zich tot de halve finales geknokt. Bondscoach Walid Regragui blijft realistisch en stelt dat zijn ploeg alleen zo ver is gekomen door ontzettend hard te werken. 

Het feest barste los in Doha na de 1-0 overwinning op Portugal. Een kopbal van Youssef En-Nesyri was genoeg om een plekje bij de laatste vier landen te bemachtigen. Regragui is na afloop van de wedstrijd trots op zijn ploeg. "We zijn geen mooi elftal om naar te kijken, maar wij zijn de besten als het gaat om wilskracht, strijdlust en ook tactiek. We hebben een duidelijk wedstrijdplan. Spelers als Ziyech en Boufal hebben nog nooit zoveel gelopen als in deze wedstrijd. Die inzet hebben we nodig om van een team met kwaliteitsspelers als Portugal te winnen."

Marokko zal tegen Frankrijk voor de derde keer op rij de underdog zijn in dit toernooi, maar dat is een rol die De Leeuwen van de Atlas schikt, aldus Regragui. "We laten zien dat je ook kunt winnen als je minder talent en kwaliteit hebt, als je maar keihard werkt. Als je Rocky kijkt, wil je Rocky Balboa zijn omdat hij zo enorm hard werkt. Wij zijn de Rocky van dit WK."

Het zou kunnen verklaren waarom de gunfactor van Marokko zo hoog is op dit WK. De ploeg trapt woensdag om 20.00 uur af tegen Frankrijk en kan voor de derde keer in een week tijd geschiedenis schrijven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!