Nieuws

'Marokko heeft beste organisatie van het toernooi; je voelt dat er meer in zit'

'Marokko heeft beste organisatie van het toernooi; je voelt dat er meer in zit'

10-12-2022 19:38

De historische overwinning van Marokko op Portugal zorgt voor een euforische stemming bij Tarik Tissoudali. De verdedigende organisatie is volgens de spelmaker indrukwekkend van De Leeuwen van de Atlas.

De KAA Gent-sterspeler mist het WK wegens een blessure, maar is dolgelukkig voor zijn ploeggenoten. "Het moet nog een beetje bezinken, maar ik ben enorm trots en blij dat Marokko geschiedenis schrijft, al doet het natuurlijk een beetje pijn dat ik er niet kan bijzijn", zegt Tissoudali tegen Sporza.

In de kwalificatiereeks was de offensieve middenvelder nog de grote man aan Marokkaanse zijde, maar moet nu dus toekijken. "Je voelt dat er nog meer in zit en ik hoop dat we gewoon zo kunnen blijven voetballen. Hopelijk vallen de blessures mee bij sommige spelers. We hebben geen heel brede selectie, maar dat compenseren we met onze mentaliteit en onze organisatie."

Vooral de defensieve stabiliteit maakt grote indruk. Tegen Kroatië, België, Spanje en dus Portugal hoefde Marokko geen enkele tegentreffer te slikken. "Sinds de nieuwe bondscoach is gekomen, kregen we geen enkel doelpunt tegen van een tegenstander. Zelfs de penalty's van Spanje gingen er niet in. We hebben echt wel de beste organisatie van het toernooi."