Nieuws

Jonk ziet Oranje als favoriet: 'Vind Argentinië helemaal niet zo goed spelen'

Jonk ziet Oranje als favoriet: 'Vind Argentinië helemaal niet zo goed spelen'

08-12-2022 12:22

Wim Jonk denkt dat Argentinië als favoriet de kwartfinale van het WK ingaat tegen Oranje, maar denkt tóch dat de ploeg van Louis van Gaal aan het langste eind trekt. De trainer van FC Volendam herinnert zich het affiche in 1998 nog als gisteren.

Volgens Jonk moet Oranje eigenlijk maar voor één man uitkijken bij de Argentijnen. "Ik vind dit Argentinië helemaal niet zo goed spelen als ik nu naar die ploeg kijk", stelt de trainer tegenover ESPN. "Ze hebben Messi. Hij is er altijd op de momenten dat hij er moet zijn. Dat heeft hij al vaak bewezen, dat heeft geen uitleg nodig."

Jonk speelde zelf in 1998 tegen Argentinië en herinnert zich de prachtgoal van Dennis Bergkamp, waardoor Nederland naar de halve finale doorstroomde. "Ik weet nog dat ik een sprint maakte van vijftig meter, dat was meteen de beslissende goal. Dan zie je wat je nog in je mars hebt', vervolgt Jonk. 'We waren allemaal kapot, maar op dat moment ken je geen pijn", besluit Jonk. Oranje en Argentinië trappen vrijdagavond om 20.00 uur af.