Nieuws

Oranje-international prijst werkwijze Van Gaal: 'Hij is duidelijk en heeft humor'

Oranje-international prijst werkwijze Van Gaal: 'Hij is duidelijk en heeft humor'

02-12-2022 09:11

Steven Berghuis is zeer te spreken over het karakter van Louis van Gaal. Volgens de aanvallend ingestelde speler van Ajax combineert de bondscoach zijn duidelijkheid met humor.

"Ik zou hem omschrijven als kritisch, duidelijk en behulpzaam. Een man met humor ook. Met meetings kan hij grappig uit de hoek komen", begint Berghuis in gesprek met Voetbal International. Volgens de international zou dat voor de buitenwereld ook duidelijk moeten zijn. "Tijdens de persconferenties gebeurt dat toch ook wel? Maar het sleutelwoord bij hem is duidelijkheid. Iedereen weet waar hij aan toe is."

De nummer elf van Oranje is ook zeer te spreken over de ambitie die Van Gaal toont. "Andere coaches zijn daar misschien wat voorzichtiger in of vonden dat niet nodig. Ik vind het wel wat hebben. Het is meer van: als je niet gelooft in de wereldtitel, wat heb je hier dan te zoeken?"

Of Berghuis in de basis zal starten tegen de Verenigde Staten, is de vraag. Tegen Qatar viel hij nog in en maakte hij direct een goal, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Op de training die de dag daarna volgde, maakte de Ajacied indruk volgens de aanwezigen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!