Costa Rica verrast alles en iedereen en boekt nipte overwinning op Japan

27-11-2022 12:54

Costa Rica heeft tegen alle verhoudingen in het tweede groepsduel winnend afgesloten. De Zuid-Amerikanen hadden weinig in te brengen tegen Japan, maar wisten toch met 1-0 te winnen.

Japan wist de eerste groepswedstrijd met 2-1 te winnen van Duitsland, terwijl Costa Rica met 7-0 onderuit ging tegen Spanje. In de openingsfase van het onderlinge duel hadden de Japanners de overhand. In de eerste helft kwamen de Aziaten veel op de helft van Costa Rica, maar echt grote kansen kreeg het niet. Ook Costa Rica was in balbezit niet gevaarlijk, al leek de defensie een stuk beter te staan als tegen Spanje.

In het tweede bedrijf ging Japan op zoek naar de openingstreffer. Via Ritsu Doan en Ito waren de Japanners erg gevaarlijk, maar Keylor Navas hield zijn goal schoon. Tien minuten voor tijd viel het doelpunt aan de andere kant. Keysher Fuller schoot raak en bezorgde tegen alle verwachtingen in zijn ploeg de overwinning.