Breaking news

Update: Franse bond bevestigt slecht nieuws, Benzema mist WK in zijn geheel

Update: Franse bond bevestigt slecht nieuws, Benzema mist WK in zijn geheel

19-11-2022 23:35 Laatste update: 23:46
1

De zoveelste tegenslag voor Frankrijk is een feit geworden op het WK: Karim Benzema zal niet in actie komen. De superspits blesseerde zich zaterdag opnieuw en is daarmee uitgeschakeld voor het mondiale landentoernooi, melden meerdere Franse bronnen.

Onder meer RMC Sport en Le Parisien berichten dat Benzema niet zal deelnemen aan het WK. L'Équipe bevestigt de blessure van de speler, maar weigert nog een oordeel te vellen over het missen van het WK. De sterspeler van Les Bleus liep zaterdag een dijbeenblessure op en die is dusdanig ernstig dat het WK geen optie meer is.

De blessure is een spierscheur en bevindt zich in de quadriceps van de linkerdij. Het was al duidelijk dat Benzema het eerste groepsduel met Australië zou missen, maar na deze volgende tegenslag is het over en uit voor Benzema, aldus de media. 

Didier Deschamps heeft tot maandagavond de tijd om een mogelijke vervanger op te roepen voor de spits. De aanval van de Fransen zal er nu waarschijnlijk uitzien als vier jaar eerder op het WK, bestaande uit Kylian Mbappé, Olivier Giroud en Antoine Griezmann.

Update: de Franse bond heeft zaterdagavond bevestigd dat Karim Benzema niet in actie zal komen op het WK in Qatar. De Fransman zal minstens drie weken moeten herstellen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!