Nieuws

Laatste mogelijke Ajax-tegenstander wordt bekend: drie Nederlanders in de basis

Laatste mogelijke Ajax-tegenstander wordt bekend: drie Nederlanders in de basis

09-12-2021 18:36

Er staat donderdagavond nog één Champions League-duel op de planning. Doordat het veld in Bergamo gisteren onbespeelbaar was door hevige sneeuwval, neemt Atalanta Bergamo het daar vanavond pas op tegen Villarreal CF. In deze directe confrontatie om plaatsing zien we drie Nederlanders in de basis.

Bij de thuisploeg staan er twee Nederlanders in de basis. Vaste kracht Marten de Roon zal op het middenveld starten, met op rechts gezelschap van landgenoot Hans Hateboer. De laatstgenoemde maakte nog niet eerder minuten in de Champions League dit seizoen. Teun Koopmeiners moet genoegen nemen met een plek op de bank, aangezien de 29-jarige Zwitser Remo Freuler op zijn plek zal starten.

Bij tegenstander Villarreal staat Arnaut Danjuma op zijn vertrouwde plek als linkerspits, in het gezelschap van Gerard Moreno. Villarreal kan maar op één manier overwinteren in de Champions League: winnen van Atalanta. De ploeg uit Bergamo heeft genoeg aan een gelijkspel om onderdeel te worden van de loting maandag. De club die deze strijd weet te winnen zal een mogelijke tegenstander van Ajax worden in de eerste ronde van de knock-out fase.

Rafael van der Vaart liet in de voorbeschouwing op Ziggo Sport weten dat hij hoge verwachtingen heeft van Danjuma donderdagavond. 'Als hij de bal krijgt dan ga je toch op het puntje van je stoel zitten', aldus Van der Vaart.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!