Nieuws

Ex-Feyenoorder oppert aanvalsduo: 'Danilo zou om Giménez heen kunnen spelen'

Ex-Feyenoorder oppert aanvalsduo: 'Danilo zou om Giménez heen kunnen spelen'

10-11-2022 19:50
1

Peter Houtman is van mening dat Arne Slot met zowel Santiago Giménez als Danilo kan starten. Volgens de voormalig Feyenoorder zijn de twee spitsen hele andere type spelers.

"Gimenez is meer een 'kleuner' en Danilo meer een technische jongen", zegt Houtman tegenover de NOS. "Giménez is door zijn harde werk wat populairder bij het publiek en kan na zijn winnende goal tegen Lazio helemaal niet meer stuk. Je hebt het ene type speler de ene keer nodig en het andere type de andere keer", aldus de huidige stadionspeaker van Feyenoord.

Houtman ziet dat Danilo ook specifieke kwaliteiten heeft. "Danilo is beter in het openspelen van een hechte verdediging, met zijn techniek en individuele actie", vervolgt de ex-Feyenoorder. "Gimenez is meer een doorzetter, een goede kopper en iets doelgerichter. Die kan iets forceren. Maar beiden spelen ze nog niet constant genoeg om definitief die plek af te dwingen."

Volgens Houtman kunnen Giménez en Danilo ook prima samen in de basis. "Danilo zou om Giménez heen kunnen spelen. Ik heb vroeger als kopper ook samen met de technische Marco van Basten in de spits gestaan, dat werkte prima", doelt hij op zijn tijd bij Oranje.