Nieuws

United-legende beschermt Van de Beek na kritiek: 'Hij wordt verkeerd gebruikt'

United-legende beschermt Van de Beek na kritiek: 'Hij wordt verkeerd gebruikt'

08-11-2022 10:01

Rio Ferdinand is van mening dat Donny van de Beek op de verkeerde manier wordt gebruikt. De Nederlander mocht tegen Aston Villa opnieuw in de basis zijn waarde tonen, maar dat liep slecht af. 

Manchester United verloor het duel met 3-1 en onder meer Van de Beek moest het ontgelden na een onzichtbaar optreden. Ferdinand is echter van mening dat de oude uitblinker van Ajax nog ergens zit. "Ik heb hem waarschijnlijk vier of vijf keer gezien bij Ajax. In die wedstrijden was hij een van de drie of vier spelers waarvan je wist dat hij een bepaald bedrag zou gaan opleveren. Het probleem bij Manchester United is dat hij nooit in het zestienmetergebied komt, en dus niet de kans krijgt om zijn kwaliteiten te laten zien. Krijg hem in de zestien en hij weet hoe hij moet afmaken", zegt Ferdinand in zijn podcast FIVE.

Erik ten Hag zou van iedereen het beste moeten weten hoe Van de Beek moet worden ingezet, stelt Ferdinand. "Hij weet wat Van de Beek onder zijn hoge hoed heeft. Maar zoals we allemaal weten is dit een genadeloos wereldje. Je moet je kansen met beide handen aangrijpen wanneer ze komen, omdat je ze niet blijft krijgen. Helaas pakte hij deze week zijn kans niet. We werden verslagen, maar dat is niet allemaal de schuld van Donny van de Beek", besluit Ferdinand. 

Manchester United begon desastreus aan het Premier League-seizoen, maar krabbelde zich langzaam omhoog en wist elf wedstrijden niet te verliezen. The Red Devils staan na de nederlaag tegen Aston Villa op de vijfde plaats.