Nieuws

Lof voor Benítez: 'We hebben met hem eindelijk een keeper die punten pakt'

Lof voor Benítez: 'We hebben met hem eindelijk een keeper die punten pakt'

07-11-2022 11:50
1

Willy en René van der Kerkhof hebben intens genoten van de Eredivisie-topper Ajax - PSV. De broers zagen één absolute uitblinker op het veld staan: Walter Benítez.

"Het was een fantastische wedstrijd. PSV was de bovenliggende partij", aldus René in gesprek met Omroep Brabant. Broer Willy, die na de wedstrijd een klein feestje had gevierd, deelt deze mening. "Het was een heerlijke pot. Verdiend gewonnen door PSV. De spelers van Ajax waren flink aangebrand."

René vond dat de eerste helft wel stroef verliep voor de Eindhovenaren. "Een aantal goede PSV’ers stond wel op na rust. Cody Gakpo, Luuk de Jong, Erick Gutiérrez en Ibrahim Sangaré speelden allemaal echt goed. Het was echt een goede wedstrijd van het team en ze hebben verdiend gewonnen." René vond Benítez de beste man van het veld. "We hebben met hem eindelijk een keeper die punten pakt. Niets ten nadele van Drommel, maar Benítez is echt in vorm en hij keepte een fantastische wedstrijd."

De broers vonden het heerlijk om de frustratie bij de Ajax-spelers te zien. "Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Edson Álvarez waren ronduit irritant. Dat kwam natuurlijk wel echt door de dominantie van PSV. Ik heb echt genoten van deze wedstrijd."