Nieuws

Tegenstanders van Marokko liggen in het ziekenhuis: 'Lijkt op voedselvergiftiging'

Tegenstanders van Marokko liggen in het ziekenhuis: 'Lijkt op voedselvergiftiging'

06-10-2021 12:34

Het is nog niet duidelijk of de interland tussen Marokko en Guinee-Bissau doorgang kan vinden. De voetbalbond van dat laatste land heeft aangegeven dat de voltallige selectie op dit moment in het ziekenhuis ligt.

Alle 25 selectiespelers en enkele stafleden liggen in het ziekenhuis van Rabat, waar de wedstrijd tegen Marokko woensdagavond gespeeld zou moeten worden. “Ik denk dat er iets verkeerds in het eten zat”, zegt een woordvoerder van de bond uit Guinee-Bissau tegen Football365 Africa. “Het lijkt op een voedselvergiftiging.”

De spelers kregen in de nacht van dinsdag op woensdag namelijk last van extreme diarree en moesten veel overgeven. “We hebben op dit moment contact met de Afrikaanse bond over het al dan niet door kunnen gaan van de wedstrijd.”

Dat zou betekenen dat er alweer een wedstrijd van Marokko niet door kan gaan. Vorige maand kon de uitwedstrijd bij Guinee, een ander land dan Guinee-Bissau, geen doorgang vinden omdat er een staatsgreep plaatsvond in de hoofdstad. Het vierde land in de poule is Soedan en daar wist Marokko al met 2-0 van te winnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!