Nieuws

Rensch hoopt op WK in Qatar: 'Voel me goed en kijk er naar uit'

Rensch hoopt op WK in Qatar: 'Voel me goed en kijk er naar uit'

03-11-2022 09:56

Devyne Rensch heeft goede hoop dat Louis van Gaal hem opneemt in de definitieve Oranje-selectie voor het WK. De rechtsback geeft aan dat de bondscoach hem vertrouwen geeft, maar zeker van zijn plek is hij niet. De komende weken focust het talent zich nog op Ajax.

In gesprek met Voetbal International sprak Rensch over de hoogte- en dieptepunten in zijn nog prille carrière. "Hopelijk volgt binnenkort een nieuw hoogtepunt: het WK in Qatar. Ik ben weer fit, voel me goed en kijk er naar uit", aldus de rechtsback van Ajax. "Ik heb drie keer bij de selectie van Oranje gezeten en in de laatste interlandperiode heb ik opnieuw ervaren hoe mooi dat is. Trainen op het allerhoogste niveau, met alle grote spelers om je heen. Dat blijven mooie ervaringen en natuurlijk kijk en luister ik dan goed. Naar spelers als Virgil van Dijk of Memphis Depay, hoe het er in de andere landen aan toe gaat."

Ook heeft Rensch veel aan de bondcoach. "En natuurlijk is het ook een belangrijke ervaring om met een ervaren bondscoach als Louis van Gaal te mogen werken. Hij zegt wat hij denkt en vindt, en volgens mij vindt elke speler dat prettig. Hij is altijd eerlijk en ik mag hem graag", aldus de jeugdexponent van Ajax. "We hebben in de laatste interlandperiode ook een gesprek met elkaar gehad. Hij heeft vertrouwen in me en gelooft in mijn kwaliteiten. Hij zei dat ik goed bezig was en ik dat vast moest houden: blijf presteren en uitvoeren wat je moet doen. Dat was de kern van de boodschap."

Het laatste WK waar Oranje aan deelnam was in 2014. Rensch was op dat moment elf jaar. "Hopelijk zit ik bij de definitieve selectie voor het WK. Oranje op een WK is sowieso iets bijzonders. Ik heb het WK van 2014 natuurlijk als jochie meegemaakt en daar heb ik echt van genoten. De verwachtingen zijn best hoog van ons, maar dat lijkt me ook terecht. We hebben veel kwaliteiten en veel vertrouwen."

De komende weken zet Rensch Oranje nog even uit zijn hoofd en focust hij zich op Ajax. "Ik wil er graag bij zijn, maar dat gevoel parkeer ik nog even een paar weken. Als voetballer te ver vooruitkijken heeft geen zin, dat heb ik inmiddels wel ervaren. Het is eerst presteren met Ajax, dat telt, en er komen nog een aantal belangrijke wedstrijden aan."