Nieuws

Kroos: 'Als ik Duitsland in actie zie, dan zal ik zeker op het veld willen staan'

Kroos: 'Als ik Duitsland in actie zie, dan zal ik zeker op het veld willen staan'

02-11-2022 18:30
1

Toni Kroos staat nog steeds achter zijn keuze om te stoppen als international van Duitsland. De 32-jarige middenvelder van Real Madrid ontbreekt hierdoor op het WK in Qatar, een grote aderlating voor Die Mannschaft.

Kroos maakte na de uitschakeling op het EK van vorige zomer de keuze om te stoppen als international. "Als ik Duitsland in actie zie, dan zal ik zeker het gevoel hebben dat ik op het veld wil staan", vertelt Kroos in een openhartig gesprek met het Spaanse programma Universo Valdano, opgetekend door Voetbal International. "Ik ben gestopt als international omdat ik in de eerste plaats meer tijd wil doorbrengen met mijn familie. Ten tweede zijn er spelers die het verdienen om vaker te spelen."

Kroos wilde voorkomen dat hij niet meer opgeroepen zou worden wegens gebrek aan kwaliteit. "Ik wilde niet dat er een moment zou komen waarop mij werd verteld dat mijn tijd geweest is. Ik wil op het hoogste niveau blijven spelen. Mijn club komt op de eerste plaats", aldus de middenvelder van Real Madrid.

Duitsland speelt in de groepsfase van het WK 2022 tegen Japan, Spanje en Costa Rica.