Nieuws

Luuk de Jong weer terug bij winnend PSV: 'Verwacht snel negentig minuten te maken'

Luuk de Jong weer terug bij winnend PSV: 'Verwacht snel negentig minuten te maken'

30-10-2022 17:53
2

Luuk de Jong is weer terug na zijn langdurige kuitblessure. De PSV-spits maakte al minuten als invaller tegen FC Groningen en Arsenal, maar startte vandaag in de basis in de met 3-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen NEC. Na een dik een uur te hebben gespeeld ging hij echter naar de kant. Voor de camera's van ESPN reageerde De Jong.

"Ik denk dat het goed ging. We zetten als team goed druk, waardoor NEC weinig mogelijkheden heeft kunnen creëren. We hebben gedomineerd en op een goede manier deze wedstrijd gewonnen", aldus de aanvoerder van de Eindhovenaren.

De Jong is dus nog niet helemaal fit, maar dat lijkt niet lang meer te gaan duren. "Ik heb nu zestig minuten gespeeld. Donderdag hebben we weer een wedstrijd. Het is even kijken wat we daarin gaan doen, maar ik verwacht dat ik komende week weer negentig minuten kan spelen." PSV gaat dan op bezoek bij Bodø/Glimt in uiterste puntje van Noorwegen en maakt slechts een kleine kans op poulewinst in de Europa League. Drie dagen later staat de Eredivisie-topper tegen Ajax op het programma. "We moeten natuurlijk goed gaan afwegen hoe en wat, want zondag wacht een belangrijke wedstrijd. Daar worden wel keuzes over gemaakt."

Zelf scoorde De Jong de 2-0 vanuit een penalty, waarna een weifelachtige fase volgde. PSV leek wat achterover te leunen, waardoor NEC weer enigszins terugkwam in het spel. "Dat moet er zeker uit. We moeten vanuit onze basis gaan spelen en compact gaan staan. Gelukkig scoorden ze niet, maar als het 2-1 wordt kan het zomaar weer een wedstrijd worden. Ik denk dat we geen topwedstrijd hebben gespeeld, maar het desondanks degelijk hebben aangepakt."