Nieuws

PSV weer in de schijnwerpers na Arsenal-zege: 'Ik ben gewoon gaan slapen'

PSV weer in de schijnwerpers na Arsenal-zege: 'Ik ben gewoon gaan slapen'

28-10-2022 13:55

De publieke opinie van PSV golft op en neer, vindt Ruud van Nistelrooij. Waar de trainer en de club er vorige week volgens criticasters nog niets van konden, worden de Eindhovenaren na de zege op Arsenal de hemel ingeprezen. Volgens de oud-spits hoort het allemaal bij het spelletje. 

PSV sloeg in augustus de plank mis tegen Rangers FC en was tot Europa League-voetbal veroordeeld, won twee weken geleden overtuigend van FC Utrecht en moest vorige week zijn meerdere erkennen in FC Groningen. De ploeg van Van Nistelrooij golft de laatste weken op en neer. Het ging donderdag echter méér dan goed voor de ploeg na de overwinning op Arsenal. "Ik ben gewoon gaan slapen daarna, moe maar voldaan. Vandaag ben ik weer heel benieuwd hoe wij zondag gaan spelen", stelt Van Nistelrooij, opgetekend door het Eindhovens Dagblad

De ploeg kan een hoog niveau aantikken, maar het grote probleem blijft om dat consistent te doen en ook op de hoede te zijn voor de 'kleine' ploegen. "Wij weten nu welk niveau we kunnen halen als de scherpte er is, als de agressiviteit en noodzaak voelbaar is. Daarvoor hadden we al een stabiele reeks en nu reageren we. Maar we willen niet elke keer reageren, maar stabiel blijven", zegt de trainer. PSV heeft geen slachtoffers overgehouden aan de uitputtingsslag tegen The Gunners. "Het was een pittige pot tegen Arsenal, maar qua blessures lijkt het mee te vallen. De jongens die terugkomen, bouwen we nu op in speelminuten."

De waan van de dag geldt voor alle clubs en komt Van Nistelrooij niet als verrassing aanwaaien. "Zondag konden we er niks van en nu is het weer totaal anders. Zo wordt sport beleefd en zo moet het ook beleefd worden. Het sentiment is vaak alles of niks. Maar als je voetballer bent of trainer, beleef je dat anders en moet je ermee om kunnen gaan. Als je in dit vak zit, moet je alles wat stabieler beleven", besluit de trainer.