Nieuws

Kerkez stond op het veld met Theo en Ibra: 'Ik zal dat moment nooit meer vergeten'

Kerkez stond op het veld met Theo en Ibra: 'Ik zal dat moment nooit meer vergeten'

27-10-2022 13:31 Laatste update: 13:36
7

Milos Kerkez heeft dit seizoen zijn absolute doorbraak beleefd bij AZ. De Hongaar die is geboren in Servië is pas achttien jaar oud maar heeft al een hele wereldreis achter de rug, waaronder een periode bij AC Milan. De linksback vertelt hierover in gesprek met Voetbal International.

Kerkez – die zich na het vertrek van Owen Wijndal geruisloos in de basiself van AZ heeft gespeeld – begon zijn loopbaan in de jeugd van Rapid Wien, waarna hij naar het Hongaarse Györi vertrok. Zijn tijd bij laatstgenoemde club was van korte duur, omdat zijn vader door een wel heel speciaal persoon werd gebeld. "Het leek een gewone dag, niks bijzonders", begint Kerkez, die nog geen idee had wat hem te wachten stond. "Maar op een gegeven moment belde mijn vader, om te zeggen dat iemand me wilde spreken. Ik had geen idee wie het kon zijn. Toen zei hij om wie het ging: Paolo Maldini."

"Ik zal dat moment nooit meer vergeten. De grote Paolo Maldini", vervolgt de verdediger, die vanaf dat moment een nieuw leven tegemoet ging. "Het telefoontje zou heel mijn leven op zijn kop zou zetten. Dat was via FaceTime, dus we konden elkaar zien. Het enige dat ik kon uitbrengen was: Nice to meet you, legend."

Na het gesprek besloot Kerkez om zijn biezen te pakken en naar Milaan te verhuizen. Daar speelde hij eerst in de jeugdopleiding, totdat hij ineens met de A-selectie mocht trainen. Ineens stond de jongeling op het veld met zijn idool Theo Hernández en voetballegende Zlatan Ibrahimivic. "Theo was altijd al mijn idool. Wat een geweldige linksback is dat. Iedere training bij Milan was een les in topvoetbal. Ik had mijn ogen en oren elke seconde wijd open. De manier waarop Theo zijn rol invult, de wijze waarop Zlatan zijn ploeg stimuleert, telkens weer tot het uiterste. Push, push, push. Zlatan spreekt ook Bosnisch, dus met hem kon ik in mijn eigen taal communiceren. Een geweldige kerel is dat."

Bij AZ zet Kerkez de volgende stap in zijn profcarrière. Donderdagavond staat hij op het veld tegen FC Vaduz, voor een wedstrijd om de koppositie in de Conference League. Het duel begint om 21.00.