Nieuws

Seuntjens spreekt openlijk over ziekte: 'Toen begon mijn tolk opeens te huilen'

Seuntjens spreekt openlijk over ziekte: 'Toen begon mijn tolk opeens te huilen'

22-10-2022 08:44

Ralf Seuntjens maakte afgelopen seizoen zijn droomtransfer naar het Japanse FC Imabari, maar dat avontuur kreeg een abrupt einde. De geboren Bredanaar kreeg te horen dat hij aan een agressieve vorm van kanker leed. In gesprek met het Algemeen Dagblad doet hij een boekje open over zijn situatie.

De 33-jarige Seuntjes dacht dat hij een onschuldig bezoekje zou gaan brengen aan het ziekenhuis van Imabari. "Ik vermoedde dat ik misschien een pees had afgescheurd of iets dergelijks. Misschien een scheurtje in een bot. Vervelend, maar niet onoverkomelijk. Totdat we in die wachtkamer zaten in dat ziekenhuis en het wachten opeens eindeloos leek te duren.’"

"Ze spraken alleen maar Japans met elkaar. Ik zat er een beetje verloren bij, lost in translation, vooral kijkend naar hun gezichtsuitdrukkingen", vervolgt Seuntjens, die enkele minuten later zijn grootste nachtmerrie werkelijkheid zag worden. 'Mijn tolk begon opeens te huilen. ‘You’ve got cancer, bro’, zei hij daarna alleen maar. Het leek wel alsof alles om me heen bevroor."

De spits bleek een agressieve tumor in het gebied onder zijn borstbeen te hebben en krijgt nu de juiste chemotherapie. 'Het is Non-hodgkin, een vorm die uitzaait. Op de vrijdag erna moest ik al starten met de eerste chemo. Ik had amper tijd om na te denken. Iedere drie weken zit ik nu vijfenhalf uur aan het infuus. Drie soorten chemotherapie krijg ik dan toegediend. In totaal acht keer. En immunotherapie.’'

Over ruim anderhalve maand volgt er een moment van de waarheid voor Seuntjens. De voortgang van de behandeling wordt dan beoordeeld door de artsen. "In december krijg ik de eindscan die moet beoordelen hoe mijn serie van acht behandelingen is aangeslagen. Daarna maken we een herstelplan, hopelijk. Tot die tijd is heel veel onzeker. Afwachten."