Nieuws

Lang zelfkritisch: 'Als alles perfect was, zat ik nu al bij Paris Saint-Germain'

Lang zelfkritisch: 'Als alles perfect was, zat ik nu al bij Paris Saint-Germain'

06-10-2021 10:19

Dat Noa Lang zich mag melden bij het Nederlands elftal, betekent volgens hem nog niet dat hij al is waar hij wil zijn. In een open interview met De Standaard is de kersvers international kritisch op zichzelf, al wijst hij ook met een beschuldigende vinger naar Ajax.

Of hij de oproep voor Oranje al eerder had verwacht? "Eind 2020 en begin dit jaar had ik een periode waarin ik elke wedstrijd één à twee goals maakte. Daarnaast was ik drie maanden op rij Speler van de Maand bij Club Brugge. Toen begon ik er wel serieus over na te denken", stelt hij tegenover de Belgische krant

De vleugelspeler denkt te weten waarom hij in de Jupiler Pro League zo goed tot zijn recht komt, in tegenstelling tot in Amsterdam. "Ik word gebruikt naar mijn kwaliteit. Ik mag iets meer zwerven en hoef niet de hele tijd aan de zijlijn te staan. Bij Ajax werd ik op de vingers getikt als ik de bal wat lager ging ophalen of eens naar binnen kwam." Tegelijkertijd beseft Lang dat er bij het Nederlands elftal andere regels gelden dan bij zijn club. "Hier zal ik dat eerst moeten afdwingen. Ik ben al heel blij dat ik hier ben. Deze ervaring zie ik als een nieuwe stap richting de top."

Want de top heeft Lang naar eigen zeggen nog niet bereikt. "Op alle vlakken moet en kan ik nog verbeteren. Vooral mijn linkervoet moet nog beter en ik kan totaal niet koppen", licht hij toe. Maar, weet de buitenspeler ook. "Als alles al perfect was, speelde ik al bij een club als Paris Saint-Germain."