Nieuws

Levchenko wil in gesprek met Kökçü en El Yaakoubi: 'Doet me pijn als ik het zie'

Levchenko wil in gesprek met Kökçü en El Yaakoubi: 'Doet me pijn als ik het zie'

17-10-2022 17:41

Evgeniy Levchenko, voorzitter van spelersvakbond VVCS, wil hoogstpersoonlijk van Orkun Kökçü en Redouan El Yaakoubi te horen krijgen waarom ze het afgelopen weekend geen regenboogband wilde dragen. De oud-voetballer is teleurgesteld in het besluit niet mee te doen aan de actie. 

Levchenko werd onaangenaam verrast door het besluit van de twee captains. Kökçü besloot de aanvoerdersband aan Gernot Trauner over te dragen voor het duel, terwijl El Yaakoubi voor een band droog met het woord 'Respect' erop. "Het is belangrijk dat we hierover blijven praten met z’n allen", stelt Levchenko, opgetekend door De Telegraaf. 

Volgens Levchenko is het dragen van de band een langdurige traditie die om meer gaat dan enkel lhbtiq-rechten. "In het verleden hebben we met de John Blankenstein Foundation een actie met aanvoerdersbanden in de regenboogkleuren gehad. Daarna is het samen met de KNVB veel breder getrokken. OneLove staat voor inclusiviteit en verbinding. We willen mensen hiermee aan elkaar koppelen, ongeacht religie, geaardheid, huidskleur, hoe je eruitziet, etcetera."

"Het doet me pijn als ik dit dan zie. Het is een teken dat er nog heel veel werk aan de winkel is, dat we nog steeds een groot probleem hebben in onze maatschappij. Ik dacht dat we met z’n allen al veel verder zouden zijn", besluit Levchenko. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!