Nieuws

Schreuder zegt eigenlijk: Hamstra was te zwak om Ajax-transfers af te ronden

"Schreuder zegt eigenlijk: Hamstra was te zwak om Ajax-transfers af te ronden"

17-10-2022 08:08

Kenneth Perez heeft zijn vraagtekens gezet bij de opmerkingen van Alfred Schreuder. De Ajax-trainer ging na de overwinning op Excelsior (7-1) in op de situatie rondom zaakwaarnemer Milos Malenovic die deze zomer zou hebben geholpen met het binnenhalen van enkele spelers.

Malenovic en andere zaakwaarnemers zouden Ajax hebben geholpen met transfers. "Na het vertrek van Overmars was er weinig ervaring en niemand bij Ajax had ooit zo'n extreme situatie met zoveel uitgaande transfers meegemaakt. Dan heb je hulp nodig. Het is heel normaal om zaakwaarnemers in te schakelen", beet Schreuder van zich af zondagavond.

"Dat is opvallend", aldus Perez bij Dit Was Het Weekend op ESPN. "Hij zegt dat de zaakwaarnemers het allemaal voor Ajax hebben gedaan. Nou, volgens mij doen ze het voor één iemand en dat is zichzelf. Zaakwaarnemer werken over het algemeen voor hun eigen spelers en hun eigen portemonnee. Van transfers worden ze veel en veel beter."

De woorden die Schreuder gebruikte zouden een kleine steek onder water zijn aan het technisch duo Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar, luidt de conclusie van Perez. "Natuurlijk was er na het plotselinge vertrek van Overmars een ongewone situatie, maar Hamstra was er toch? Schreuder zegt dus eigenlijk: Hamstra was te zwak om in het belang van Ajax transfers af te ronden."

De transferzomer van Ajax was er eentje die nogal bewogen was. De Amsterdammers kochten in totaal voor meer dan honderd miljoen euro aan spelers.