Wedstrijdverslag

Bayern laat geen spaan heel van Flekken &co. met basisspelers De Ligt en Mazraoui

Bayern laat geen spaan heel van Flekken &co. met basisspelers De Ligt en Mazraoui

16-10-2022 21:24 Laatste update: 21:47

Bayern München heeft SC Freiburg op een keiharde nederlaag getrakteerd: 5-0. Der Rekordmeister was duidelijk een maatje te groot voor één van de verrassingen van dit huidige Bundesliga-seizoen.

Voor aanvang van het duel bezette Freiburg met Mark Flekken in het doel de tweede plek op de ranglijst met achttien punten. Bayern sprokkelde twee punten minder bijeen, waardoor de opgave duidelijk was om in het spoor van koploper Union Berlin te blijven. In die opdracht slaagde de ploeg van Julian Nagelsmann met glans. Na 45 minuten spelen was de marge al comfortabel: achtereenvolgens Serge Gnabry en Eric Choupo-Moting verzorgden de doelpunten.

De Ligt begon in de basis na aan de kant te hebben gestaan met een blessure en ook Noussair Mazraoui mocht zich vanaf het begin laten zien. Bayern legde een ijzersterke pot op de mat en leidde Freiburg in het tweede bedrijf verder naar de slachtbank. Eerst was het Leroy Sané die de score in de 53ste minuut naar 3-0 tilde, waarna Sadio Mané en Marcel Sabitzer de 4- en 5-0 verzorgden. Ryan Gravenberch bleef negentig minuten op de bank.