Nieuws

Maradona's 'Hand of God'-bal wordt geveild: 'Deel van internationale geschiedenis'

Maradona's 'Hand of God'-bal wordt geveild: 'Deel van internationale geschiedenis'

13-10-2022 13:37 Laatste update: 15:23

Het is één van de meest beroemde voetbalmomenten ooit. Diego Maradona die met zijn 'Hand of God' in de kwartfinale van het WK 1986 scoorde tegen Engeland. De bal die 36 jaar geleden via Maradona's hand in het doel verdween, wordt geveild.

De wedstrijd gaat de geschiedenisboeken in als één van de meest legendarische aller tijden. Want behalve de 'Hand of God' maakte Maradona in deze wedstrijd nog een weergaloze treffer. Vanaf de middellijn soleerde de Argentijn richting het doel van Peter Shilton, om vervolgens koelbloedig af te ronden.

De Tunesische scheidsrechter Ali Ben Nasser, die destijds de wedstrijd leidde, was al die tijd in het bezit van de bal. Nu wil hij hem dus gaan veilen. "Deze bal maakt deel uit van de internationale voetbalgeschiedenis. Het voelt als het juiste moment om hem met de wereld te delen. Ik hoop dat de verkoper in staat zal zijn om hem tentoon te stellen of op een andere manier met de wereld te delen."

De veiling vindt plaats op 16 november. Vanaf 28 oktober kunnen geïnteresseerden zich online registreren en daar ook bieden. Eerder dit jaar werd het shirt dat 'Pluisje' tijdens deze wedstrijd droeg geveild voor 7,14 miljoen pond.