Transfernieuws

'Barcelona gaat de strijd met Inter aan en hoopt op een deal met Onana'

'Barcelona gaat de strijd met Inter aan en hoopt op een deal met Onana'

06-10-2021 09:22

FC Barcelona mengt zich in de strijd om André Onana. Met dat nieuws pakt Mundo Deportivo woensdagochtend uit. De Catalanen hoeven geen transfersom te betalen en dat maakt de goalie uit Kameroen interessant.

Dinsdag werd door Fabrizio Romano nog gemeld dat Onana op hoofdlijnen akkoord is met Internazionale over een voorcontract, maar MD weet dat Barcelona kans ziet om daar nog tussen te komen. Onana zelf zou een terugkeer naar Barcelona, waar Ajax hem in januari 2015 voor 150 duizend euro oppikte, wel zien zitten.

Vanaf 1 januari staat het de Kat uit Kameroen vrij om te onderhandelen met andere clubs over een verbintenis vanaf 1 juli 2022. Naast Inter en Barcelona zijn, zo schrijft de Spaanse sportkrant, ook clubs als Napoli, Atlético Madrid en Olympique Lyonnais nog in de race voor Onana.

Afgelopen zomer zou Barcelona al geprobeerd hebben om de dopingzondaar naar Catalonië te halen. Er zou een bijzondere constructie bedacht zijn, waarbij reservedoelman Neto naar Villarreal zou gaan en die club er dan voor zou zorgen dat Sergio Asenjo de nieuwe keeper van Ajax werd. Dan kon Onana voor een zacht prijsje naar Camp Nou. Die deal was te lastig om op tijd af te ronden.