Nieuws

Begrip voor hogere ambities Gakpo: 'Die goal deed me denken aan Mbappé'

Begrip voor hogere ambities Gakpo: 'Die goal deed me denken aan Mbappé'

11-10-2022 07:56 Laatste update: 08:01

Cody Gakpo is bezig aan een geweldig seizoen bij PSV en wist ook in het lastige uitduel met sc Heerenveen het verschil te maken. Youri Mulder stelt dat zijn treffer tegen de Friezen veel weghad van superster Kylian Mbappé. 

De wedstrijd tussen Heerenveen en PSV zat op slot, tot Gakpo een kwartier voor tijd aan een solo-actie begon. De aanvaller speelde zich vrij middels een één-twee, omspeelde de verdediging en schoot in de verre hoek raak. Mulder is onder de indruk van de aanvaller. "Zürich was geen graadmeter. Dat was gewoon Keuken Kampioen Divisie-niveau. Met die goal die hij maakte, sleepte hij ze er wel doorheen. Het was een moeilijke wedstrijd en die goal deed me een beetje denken aan Mbappé", zegt Mulder tijdens de uitzending van Rondo

Doelman Andries Noppert baalde na afloop van het duel dat hij het schot van Gakpo niet tegen wist te houden. "Die had al iets van twintig ballen daarvoor geweldig uit de kruising gehaald, die was moe", verklaart Mulder. Volgens Khalid Boulahrouz ontbreekt de echte killer-mentaliteit nog bij Gakpo. "In de wedstrijden waar het om gaat en waarvan je hoopt dat hij de kar gaat trekken, Rangers-thuis bijvoorbeeld, dan geeft hij niet thuis. Dat vind ik een beetje jammer. Maar dat is een proces, een ontwikkeling, misschien gaat dat wel nog komen", besluit de oud-international. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!