Nieuws

Cocu ontwijkt d-woord voor Vitesse: 'Je staat niet voor niets waar je staat'

Cocu ontwijkt d-woord voor Vitesse: 'Je staat niet voor niets waar je staat'

10-10-2022 16:51

Phillip Cocu moest de boel weer op de rails krijgen bij Vitesse, maar de kampioenenmaker van PSV verloor zijn eerste twee duels als trainer van de Arnhemmers. De oefenmeester wil het woord 'degradatie' niet in de mond nemen, maar geeft toe dat er snel iets moet veranderen bij de nummer zestien van de Eredivisie.

Vitesse werd het afgelopen weekend in eigen huis verrast door Fortuna Sittard, dat vorig seizoen nog op de laatste speeldag degradatie ontliep. Dat Vitesse een degradatiekandidaat is, wilde de Nederlander niet erkennen. "Je staat niet voor niets op de plek waar je staat", besloot de 51-jarige trainer wel toe te geven, opgetekend door Voetbal International

Na het eerste duel, een kansloze nederlaag tegen FC Twente, besloot Cocu het over een andere boeg te gooien. "De intentie was er, ik kan de spelers niets verwijten, maar het vertrouwen is broos. Na de 1-0 zie je even dat we makkelijker spelen, na de 1-1 zakt het weer weg. Na de 2-1 zijn we toch blijven gaan en hadden we de 2-2 nog verdiend. Het is teleurstellend, het helpt niet dat je weer verliest, maar we gaan op deze weg verder", houdt Cocu vast. 

Aanvoerder Matus Bero begrijpt het gebrek aan vertrouwen in Vitesse wel, zowel intern als extern. De Slowaak weigert echter aan degraderen te denken. "Volgens de ranglijst zijn we dat, maar ik ga er nog altijd van uit dat we laten zien dat we dat niet zijn."