Nieuws

'Situatie staat op springen: Ronaldo zeer ontevreden over werkwijze Ten Hag'

'Situatie staat op springen: Ronaldo zeer ontevreden over werkwijze Ten Hag'

08-10-2022 11:55
1

De relatie tussen Erik ten Hag en Cristiano Ronaldo begint gespannen vormen aan te nemen. De Portugese vedette plaatst zijn vraagtekens bij de tactische keuzes van de Nederlandse manager.

Volgens The Times is Ronaldo daarnaast niet te spreken over de inhoudelijke kwaliteit van de trainingen. De doelpuntenmachine is onder Ten Hag op het tweede plan geraakt en moet het veelal doen met korte invalbeurten. De Oldenzaler wordt geregeld gevraagd door de Engelse pers naar zijn beweegredenen om de international op de bank te houden.

Zo kwam Ronaldo tegen Manchester City (6-3 nederlaag) niet binnen de lijnen, omdat Ten Hag hem weigerde in te brengen 'uit respect' voor zijn loopbaan. Later verklaarde de manager zeer te spreken te zijn over de mentaliteit en instelling van Ronaldo. The Times weet dat over die uitspraken interne verdeeldheid heerst.

Zo zouden medewerkers op trainingscomplex Carrington de inzet van de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar laken. Ronaldo klaagt op zijn beurt over de spelopvatting van Ten Hag. De 37-jarige spits denkt dat de manager te koppig is en vasthoudt aan een speelstijl die hij ook bij Ajax hanteerde, terwijl bewezen is dat een dergelijk strijdplan niet bij Manchester United past.