Nieuws

Kökcü ziet 'slordig' Feyenoord: 'Voelt als verlies, maar gezien spelbeeld terecht'

Kökcü ziet 'slordig' Feyenoord: 'Voelt als verlies, maar gezien spelbeeld terecht'

07-10-2022 07:19

Feyenoord gaf donderdagavond in de slotfase van het Europa League-duel met FC Midtjylland een 0-2 voorsprong uit handen. Volgens aanvoerder Orkun Kökcü ligt dat vooral aan 'slordigheden'.  

Ondanks de late tegentreffer, blijft Feyenoord ongeslagen. Het voelt voor de Rotterdammers echter niet alsof er een punt gewonnen is. "Als hij zo laat valt, dan voelt het als een verlies. Gezien het spelbeeld is het eigenlijk wel terecht", erkent Kökcü tegenover ESPN. Feyenoord kwam in de eerste helft met enig fortuin op een 0-2 voorsprong, maar in de tweede helft werd die weggegeven. "Eigenlijk mag dat niet. We hebben geen moment echt in de wedstrijd gezeten. Er werd heel veel balverlies geleden over en weer. We waren slordig, dan weet je dat het heel moeilijk wordt. Dan probeer je nog met vechtvoetbal die winst eruit de slepen, maar dat is ook niet gelukt."

Vooral na rust had Feyenoord het lastig met Midtjylland. "Bijna de hele tweede helft stonden we met de rug tegen de zestien. Dat is moeilijk", aldus de aanvoerder van de Rotterdammers. "Het heeft vooral te maken met slordigheden. Zij zetten hoog druk. In de Eredivisie krijgen we dat ook, maar dan voetballen we er onderuit omdat we secuur aan de bal zijn."

Kökcü moest na ruim een uur van het veld met een ogenschijnlijk lichte blessure. De Turks international weet waar dat aan ligt. "Ik heb een moeilijke voorbereiding gedraaid. Weinig trainingen en weinig wedstrijden. Dat merk ik nu wel. In het laatste blok heb ik veel wedstrijden gespeeld en vaak negentig minuten. Dan merk ik wel dat ik pijntjes krijg. Mijn lies of hamstring zijn dan af en toe stijf. Dat moet ik goed gaan managen, om weer topfit te worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s