Nederlands getint Antwerp onderuit bij Kortrijk

02-10-2022 21:09

Royal Antwerp heeft zondagavond voor het eerst dit seizoen puntverlies geleden in de Belgische competitie. De ploeg van trainer Mark van Bommel verloor met 2-1 op bezoek bij KV Kortrijk.

Felipe Avenatti zette Kortrijk in de twintigste minuut op voorsprong. Hij tikte een voorzet van Didier Lamkel Zé binnen. Even later werd het ook 2-0, toen Faiz Selemani raak schoot. Bij de eerste goal ging assistgever Lamkel Zé duidelijk provocerend voor het vak van de meegereisde Antwerp-fans staan, zo zegt NUsport. Daar kreeg hij een enorme bierdouche. Lamkel Zé, die voor zijn gedrag een gele kaart ontving, speelde de afgelopen vier jaar bij Royal Antwerp.

Het leek lang bij 2-0 te blijven in het Guldensporenstadion, maar Vincent Janssen benutte in de blessuretijd nog een penalty. Zo verloren Van Bommel, Janssen, Calvin Stengs en Jurgen Ekkelenkamp voor het eerst in de Belgische Jupiler Pro League. Ondanks de nederlaag staat Antwerp nog steeds bovenaan, met een voorsprong van twee punten op directe achtervolger KRC Genk.