Nieuws

Rode Duivel Denayer gaat in aanloop naar het WK wedstrijdritme opdoen in Dubai

Rode Duivel Denayer gaat in aanloop naar het WK wedstrijdritme opdoen in Dubai

28-09-2022 19:45 Laatste update: 20:03

Jason Denayer heeft een nieuwe werkgever gevonden. De Belgische centrumverdediger was na zijn vertrek bij Olympique Lyon clubloos, maar gaat per direct aan de slag bij Shabab Al Ahli.

De verdediger heeft tot het einde van het kalenderjaar getekend bij de club uit Dubai. Bij Shabab Al Ahli kan de Belg richting het WK in Qatar weer wedstrijdritme opdoen, hij speelde afgelopen halfjaar erg weinig. De 27-jarige verdediger was in de eerste helft van het seizoen nog een vaste basisspeler bij de ploeg van Peter Bosz, maar na een enkelblessure kwam daar verandering in. Denayer wilde zijn contract ook niet verlengen in Lyon, waardoor hij teruggezet werd naar het tweede elftal.

Bondscoach Roberto Martínez liet al weten dat hij geen beroep zou doen op Denayer als hij geen nieuwe club gevonden had. "Denayer zal niet meegaan naar het WK, als hij geen ploeg heeft", lichtte de Belgische bondscoach afgelopen week op de persconferentie toe. "Het is heel ongewoon dat een speler van 27 jaar met zijn kwaliteiten zonder club zit. In de kwalificatiecampagne was hij nog heel prominent aanwezig voor ons."